Op 1 juli 2019 is facily LAW advocatuur van start gegaan. facily LAW advocatuur is een onderdeel van de franchiseformule facily LAW, die in 2016 werd opgericht door Roy Odekerken. Zelfstandig advocaten, juristen en mediators (welke laatste twee vallen onder facily LAW juristen & mediators, een zelfstandige tak binnen de franchiseformule) kunnen zich aansluiten om zo het zelfstandig ondernemerschap verder te kunnen ontwikkelen, maar toch onderdeel zijn van een landelijk team.
Jan Spanjaard, die afkomstig is van La Gro Geelkerken Advocaten, leidt de advocatentak van de franchiseformule. De doelstelling van facily LAW is het faciliteren van de rechtspraktijk van de aangesloten professionals. Hierdoor staat het de professional vrij welk rechtsgebied hij/zij zou willen voeren.

Roy, jurist, registermediator en ondernemer in hart en nieren, werkte 12,5 jaar als directeur juridische zaken bij een grote multinational, toen hij drie jaar geleden zijn carrière een boost wilde geven. Hij besloot facily LAW op te richten. Het bleek een succes, en uitbreiding bleek een logische volgende stap te zijn, waarbij ook de advocatuur bediend zou kunnen worden. facily LAW advocatuur werd per 1 juli 2019 een feit.

Jan Spanjaard, die tot die tijd als advocaat bij La Gro Geelkerken Advocaten werkte, heeft zich als aandeelhouder aangesloten bij de franchiseonderneming van Roy, met wie hij al enige jaren bevriend is. “Roy en ik hadden al in diverse dossiers samengewerkt. Dat beviel ons dermate goed, dat wij besloten dit voort te zetten als partners/aandeelhouders van facily LAW”, aldus Jan. Onder facily LAW vallen nu twee franchiseconcepten: facily LAW juristen & mediators onder leiding van Roy, en facily LAW advocatuur onder leiding van Jan. Deze entiteiten zijn gescheiden van elkaar en opereren onder eigen merk. Binnen deze entiteiten bestaat er een grote mate van verbondenheid, omdat iedereen als professional dezelfde soort cliënten bedient, maar bovenal middels doorverwijzen naar elkaar de rechtspraktijken van de franchisenemers laat groeien.

Jan is advocaat sinds 2004 en heeft zijn leven in de advocatuur doorgebracht bij La Gro Advocaten en sinds 1 januari 2019 bij La Gro Geelkerken Advocaten. “Het ondernemerschap begon mij steeds meer te kriebelen. Ik kende Roy natuurlijk al, en leerde zo het concept van facily LAW kennen. Dat sprak mij zeer aan, en ook de wijze waarop facily LAW is ingericht. Er is veel geïnvesteerd in automatisering en een sterk en deskundig secretariaat. Binnen facily LAW bestaat de mogelijkheid mee te bouwen aan het succes van facily LAW en mijn eigen praktijk, zeker nu ik als aandeelhouder ben aangesloten. Want het kenmerk van deze franchiseformule is dat jouw eigen cliënten ook altijd van jou blijven.”

“Wat mij aanspreekt bij facily LAW, is het feit dat cliënten niet hoeven te worden doorverwezen, maar alles binnen het team kan worden afgehandeld. Natuurlijk is dit bij andere advocatenkantoren ook zo, maar binnen de franchiseformule behoud je als advocaat, maar ook als jurist en/of mediator, je eigen ondernemerschap en je eigen cliënt.  Ook spreken de informele en menselijke contacten met de cliënten mij enorm aan. We kijken naar de business van de cliënt en stellen deze centraal. Gezamenlijk kunnen wij de cliënten ondersteunen in hun vraagstukken en bedrijfsvoering, zeker nu wij alle juridische expertise in huis hebben.”

Jan zal zich naast zijn rol als advocaat bezighouden met het uitbreiden van de advocatentak van de franchiseformule en Roy zal juristen en mediators voor zijn rekening nemen. “Met Jan als partner aan mijn zijde, zijn wij overtuigd van een stevige en kwalitatief hoogstaande dienstverlening en zullen wij onze positie als franchisegever kunnen versterken en de franchisenemers blijven ondersteunen”, aldus Roy, die Jan van harte welkom heet in het team. Samen willen zij de beide franchisetakken groter maken, zodat facily LAW juristen & mediators en facily LAW advocatuur geduchte spelers worden in hun markten.

Achtergrond Jan Spanjaard

Jan voert een praktijk op het gebied van het commerciële contractenrecht, waarbij hij zijn cliënten – veelal ondernemers – bijstaat op het gebied van samenwerkingen, zoals distributie, franchise en aandeelhouderschap. Op dat vlak blijft hij als adviseur aan La Gro Geelkerken Advocaten verbonden. Naast zijn werk als advocaat en adviseur is Jan honorair universitair docent aan de Universiteit Utrecht, redacteur van het juridische vaktijdschrift Contracteren, vaste medewerker van het juridische vaktijdschrift ‘Tijdschrift voor Consumentenrecht en Handelspraktijken’, bewerker van standaarduitgaven op het terrein van het contractenrecht en veelgevraagd docent in postacademische opleidingen.

facily LAW zoekt franchisenemers

De cultuur van facily LAW kenmerkt zich door laagdrempeligheid en een directe en cliëntgerichte benadering, waarin de oplossing voor de cliënt altijd centraal staat en juridische ‘hocuspocus’ zoveel mogelijk achterwege blijft. Binnen facily LAW juristen & mediators en facily LAW advocatuur is veel ervaring aanwezig. Roy en Jan hebben hun sporen in het bedrijfsleven en in de advocatuur meer dan verdiend en delen deze kennis graag met nieuwe franchisenemers, die de eerste stappen in het eigen ondernemerschap willen zetten of hun bestaande praktijk net die extra dimensie willen geven. facily LAW komt graag in contact met franchisenemers die hun praktijk willen uitbreiden, maar ook willen helpen het merk facily LAW nog sterker te maken.

Interesse? Neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 

(zie ook onze publicatie in het blad Mr., editie VI, “van onze kennispartners”)

Let op! U verlaat de site facily LAW Mediation! X Doorgaan